'La meva veïna i jo' és una versió actualitzada del conte de 'La cigala i la formiga'. En aquesta ocasió, la cigala malgasta aigua i electricitat, mentre que la formiga n'estalvia. Aquesta pel·lícula forma part de la programació del festival Diàspora. Enguany, la mostra de cinema colombià obre, amb la Diasporeta, un cicle de cinema infantil. SANDRA CAMPOS, directora de Diàspora "Creemos que justamante tenemos que recuperar de los niños esta visión del mundo, la visión de la esperanza, la visión de la ilusión, del sueño. Recuperar esta capacidad que tenemos todos de cambiar las cosas para cambiarlas." Des dels seus inicis, la mostra de cinema Diàspora busca sensibilitzar el públic en valors com la convivència, la solidaritat o l'estima a la Terra. Ara, celebren la vuitena edició i Diàspora continua amb el seu compromís social. JUAN CARLOS CONCHA, director artístic de Diàspora "Las películas por si mismas ya tocan los temas que nos interesan: conflicto, conflicto armado, desplazamiento, la pregunta que se puede hacer cualquier ciudadano medio raso en Colombia en qué hace con su sociedad, con su vida, ya nos interesa." És el cas de 'Karen llora en un bus', una película sobre el viatge urbà d'una dona i el seu procés de maduració. La mostra de cinema colombià s'allargarà fins al 23 d'octubre. En total, es projectaran un centenar de pel·lícules de ficció i documental.

La mostra també ha ampliat la programació en gènere documental i, a més, ofereix el seminari “Paradigmes de convivència planetària Ara”. El Brasil és el país convidat en aquesta edició.

Els organitzadors, l’Associació Imago Barcelona, van endegar el projecte amb l’objectiu de fomentar i evidenciar valors com la solidaritat, la convivència pacífica i la cura del planeta a través de les arts visuals i les noves tecnologies.