El centre de creació de La Escocesa obre aquest divendres i dissabte les portes al públic. Dins, a les parets gegantines d'aquesta antiga fàbrica tèxtil del Poblenou, es mostren les creacions de diferents artistes internacionals convidats a la quarta edició del Festival de Murals de La Escocesa. Es tracta d'una bona oportunitat per descobrir les darreres tendències en art urbà de països tan llunyans com ara Mèxic o l'Argentina. MART, muralista argentí També és una oportunitat única per als artistes residents del centre de creació de La Escocesa, amb aquest intercanvi internacional poden enriquir les seves obres. De totes maneres tenen un prec a fer, des de l'entrada en vigor, l'any 2006, de la polèmica ordenança de civisme, els artistes urbans barcelonins no poden pintar a les parets de la ciutat, malgrat que tot són cridats d'arreu del món per exhibir les seves creacions als murs de ciutats més permissives. ZOSEN, artista resident i organitzador del festival El Festival de Murals finalitzarà aquest dissabte i a banda de les obres dels artistes també hi ha actuacions musicals. Tot plegat ho podreu veure al carrer de Pere IV, 345.

No és fàcil reunir els artistes urbans més destacats de l’escena internacional, però el centre de creació de La Escocesa, a Barcelona, té un magnetisme especial per a tots ells. Les parets gegantines d’aquesta antiga fàbrica tèxtil permeten veure creacions d’un mida difícil d’executar els carrers de la ciutat. Especialment, després de la prohibició recollida en l’ordenança de civisme de 2006, que no permet pintar a les parets de Barcelona.

Precisament d’això es queixa un dels artistes residents de La Escocesa i organitzador del festival, Zosen. La ciutat de Barcelona ha perdut una mica de pistonada per aquest motiu. Demana a les autoritats que l’art urbà torni al seu escenari natural, el carrer. Malgrat tot, Zosen diu que la feina dels artistes urbans barcelonins segueix sent reconeguda per mig món i que són cridats per pintar les parets d’altres ciutats artísticament més “lliures”.

El festival permet veure les darreres tendències en l’art mural. Aquesta espècie d’intercanvi internacional funciona molt bé, especialment per als artistes residents a La Escocesa, que tenen una oportunitat única per enriquir les seves creacions amb les obres de creadors tan reconeguts com Martín Ferreyra de Mèxic, Franco Fasolí, de l’Argentina, o bé 3ttman, de França. Tots plegats ens oferiran el seu art fins a aquest dissabte al número 345 del carrer de Pere IV.