Aprofitant la bona temperatura que ofereix la nit d’estiu, el Museu Nacional d’Art de Catalunya va oferir anit una programació especial i gratuïta de música, circ i dansa. Entre altres activitats, la Nit Blanca oferia l’espectacle Whim, de la companyia IT Dansa (de l’Institut del Teatre) i un espectacle de circ contemporani a càrrec de l’Ateneu Popular 9 Barris a la cúpula del museu. En una nit tan especial no hi podia faltar la música: enguany, la Marxing Dixie Band del Taller de Músics va oferir fins a tres concerts durant tota la vetllada.

Són moltes les persones que van respondre a la crida cultural i que van decidit passar la nit al museu. Alguns van aprofitar per pujar fins les dues terrasses des d’on s’aprecien vistes panoràmiques de la ciutat.

Per aquesta ocasió, el MNAC havia organitzat visites comentades per descobrir aspectes interessants de les obres més destacades de la col·lecció permanent, inclosa la selecció d’obres d’art modern que es poden veure durant aquest estiu. Aquells que feia temps que no visitaven el museu, van aprofitar per veure el mural de Joan Miró, una de les més recents incorporacions, i l’exposició temporal de Josep Tapiró, “El pintor de Tànger”.

La iniciativa de fer la Nit Blanca del MNAC va sorgir l’any passat quan per falta de finançament es va anul·lar la Nit de Montjuïc, en què tots els museus de l’emblemàtica muntanya, des de 2008, celebraven una vetllada especial de portes obertes i activitats. En la primera edició de la Nit Blanca hi van passar 6.000 persones i aquest any aquesta xifra s’ha incrementat un 25%, fins als 7.500.