NEUS BALLÚS, realitzadora "El d'ahir a la nit ens va semblar més que ciència-ficció, com si fos del gènere fantàstic. Una pel·lícula que no ha tingut una gran distribució, no se n'ha sentit a parlar moltíssim. Però en canvi els acadèmics l'han valorat com una aposta de futur i han obert un camí a les propostes d'autor i on allò real té un protagonisme."

Roda al món…

En antena de setembre a desembre de 2011, la sèrie temàtica ‘Ulisses a port’ narra viatges de personatges coneguts com la il·lustradora barcelonina Roser Capdevila a Nova York, el metge d’origen palestí Salah Jamal, l’editor i escriptor barceloní Agustí Paniker, el fotògraf Joan Fontcuberta, el director de cinema Isaki Lacuesta o la pallassa Pepa Plana. El programa, produït per El Kinògraf, intenta fa un paral·lelisme amb l’Odissea i narra, a través del viatge, la història d’aquestes persones.

…i torna al Born

Dirigida per Pau Subirós i Neus Ballús, la serie documental ‘Barcelona any 0’ agafa la mirada dels nouvinguts per observar la ciutat des de diferents barris. En cada capítol, dels 40 que n’hi ha, diverses persones que fa poc que han emigrat a Barcelona expliquen com veuen un mateix espai. El programa, en antena des del setembre de 2008 fins al 3 de juny de 2009, parla amb directors d’hotel, taxistes, venedors ambulants, executius o nens.

Un any després, la docusèrie ‘Barcelona any 1’ es retroba amb els personatges que van entrevistar poc després que arribessin a Barcelona. La càmera entra en la quotidianitat dels personatges i mostra com els ha canviat la mirada respecte a la que tenien just després d’arribar. Barcelona Televisió va emetre els 15 programes des del 10 de setembre de 2011 fins al 3 de desembre.