(ACN) Els fans del manga, l’anime i la cultura asiàtica tindran una nova cita per marcar al calendari a Barcelona. Neix BubblePop, un festival centrat en la música asiàtica i que serà un “spin-off” del Manga Barcelona. La Fira de Montjuïc acollirà l’1 i 2 de juliol BubblePop, que tindrà la música com a protagonista, però també hi haurà espais més petits de manga i de gastronomia asiàtica. “Hem vingut per quedar-nos i seguir creixent”, ha destacat la directora general de Ficomic, Meritxell Puig. “El primer amb aquestes característiques a escala europea”.

Puig ha ressaltat que un dels objectius és “intentar trobar nous públics que puguin descobrir artistes i s’introdueixin en el món del manga i del còmic”.

LeeHi i Superorganism, destacats al cartell

Entre els noms del cartell destaquen l’artista sud-coreana LeeHi, amb més de 500 milions de reproduccions a YouTube, i Rei Ami, coneguda per èxits urbans com ‘Freak’, ‘Dictator’ i ‘Snowcone’ i que visitarà per primera vegada Europa i actuarà al costat de Superorganism, la banda londinenca encapçalada per Orono Noguchi, responsable de temes com ‘Something for your M.I.N.D.’ i ‘Everybody wants to be famous’. 

Els organitzadors també han anunciat l’actuació dels artistes JUNNY, Oceanfromtheblue, que presentarà el seu nou àlbum, “Xooos”, que farà el seu debut fora d’Àsia, i Milena. Des del Japó, el rap electrònic de Dongurizu. La cirereta del pastís la posaran els productors Macross 82-99 i Vantage, dos dels màxims exponents del future funk. 

Bubbly, la mascota oficial del nou festival

El cartell i la creació de Bubbly, la mascota oficial del nou festival BubblePop, són obra de les artistes Hanavbara, dues germanes nascudes a Barcelona especialitzades en il·lustració digital, que actualment viuen a Corea. “Volíem transmetre la vibració del festival a través del cartell”, han destacat. La imatge intenta simular una pantalla de mòbil amb diversa informació que representa l’essència del certamen. “Volíem fer un capvespre estiuenc amb elements de música”, han apuntat.

BubblePop és un festival d’estiu, que tindrà lloc entre la tarda i la nit. Les entrades es posaran a la venda a partir del dimecres 20 de març a un preu de 58 euros l’abonament de cap de setmana i 38 euros cada dia per separat.