Il Mondo Galeria Fotogràfica presenta una exposició de l’artista multidisciplinari  Álvaro Ledesma (San Sebastián, 1975). És el resultat d’una experiència personal amb els objectes del que havia estat el taller de ferrer del seu pare. En aquest projecte les emocions personals i la memòria són la base per construir una sèrie de personatges, que després ha continuat amb altres objectes trobats.

 Objectes convertits en titelles

Les titelles d’Álvaro Ledesma van sorgir arran d’una situació de crisi personal, quan l’artista es va haver de plantejar què fer amb el taller de ferrer del seu pare i tots els objectes que hi havia, amb el pes emocional que tot això comportava per a ell. I va començar a crear personatges amb embuts, draps, eines i altres estris del taller.

Emoció i teatralitat

Les marionetes es van convertir en companyes de la vida personal i diària, a la feina, continuant l’ofici del pare. La càrrega de memòria i afectiva dels objectes convertits en éssers inquietants, agafa profunditat en la posta en escena teatral a la galeria, que juga amb les llums i les ombres.

 La fotografia les anima

La fotografia d’objectes va ser un refugi quan va haver de fer-se càrrec del taller i va abandonar temporalment l’escultura. Ara aquesta tècnica li serveix per mostrar els personatges en els espais que habiten i que comparteixen amb l’artista, al taller de ferrer que havia estat del seu pare. La mostra es pot veure fins al 5 de febrer a Il Mondo Galeria Fotogràfica.