El programa està format per obres que es van escriure durant la guerra. S’han tocat peces de Manuel Blancafort, Julián Bautista, Salvador Bacarisse i Rodolfo Halffer. D’aquesta manera han homenatjat una jove generació d’artistes compromesos amb la llibertat i les institucions democràtiques que van créixer durant la II República i van veure interrompuda la seva carrera musical a causa de la Guerra Civil i l’exili.

La proposta musical, que ha tingut lloc a la capella de Santa Àgata, ha estat coordinada pel musicòleg i periodista Jorge de Persia i ha estat interpretada pel Quartet Cosmos.

Però aquest no ha estat l’únic acte que s’ha fet per commemorar els 80 anys  del bombardejos més mortífics que ha viscut mai la ciutat.  A plaça de Sant Jaume s’ha pogut visualitzar el mapatge ‘L’arbre de la memòria’, un espectacle visual de l’artista Xavi Bové que s’ha projectat durant tot al cap de setmana a la façana del consistori.

Per commemorar aquesta fita betevé també ha fet un especial ‘Barcelona sota les bombes’ amb la intenció de recuperar l’empremta física i humana que aquells fets van deixar sobre la ciutat. L’especial inclou una relació de víctimes (unes 2.700), el testimoni de familiars de cinc de les víctimes i un mapa de refugis i bombardejos entre el 13 de febrer del 1937 i el 24 de gener del 1939, només dos dies abans de l’entrada de les tropes nacionals a Barcelona.