Els Castellers de Barcelona han presentat el logotip i la samarreta que els acompanyaran durant tota la temporada vinent. Per fer-ho, han organitzat un concurs que ha comptat amb els dissenys de membres de la mateixa colla i de les escoles d’art La Industrial i Massana.

La guanyadora ha estat Adriana González Verdera, de l’Escola d’Art la Industrial. González s’ha mostrat molt contenta després de saber que les seves dues creacions han estat les escollides per vestir la colla en un any tan important. El disseny del logotip vol mostrar l’essència dels castellers, la força que fan amb els braços quan són a la torre, i la samarreta vol mostrar el conjunt sense entrar en detall. La guanyadora, que també s’ha endut una dotació de 1.000 €, afirma que tot aquest procés ha estat una bona oportunitat per visualitzar la feina que fan a l’escola d’art.

La celebració dels 50 anys dels Castellers de Barcelona

Els vermells es preparen per al 2019, quan farà mig segle que van començar a fer castells. Serà un any carregat d’actes que de mica en mica aniran revelant. De moment, han explicat que publicaran un llibre format per 50 fotografies de pilars de quatre que han carregat en llocs significatius per a la colla i per a la ciutat, i que anirà acompanyat per una exposició fotogràfica. També preparen una diada d’aniversari amb les 16 colles que els Castellers de Barcelona tenen apadrinades arreu de Catalunya.

Els Castellers de Barcelona, fundats l’any 1969, són la colla més antiga en actiu que no forma part de la zona tradicional de les colles castelleres veteranes. Amb seu al barri del Clot, són la colla degana de Barcelona i per aquest motiu llueixen l’escut de la ciutat arreu on van.