Els 16 habitatges que conformen una illa de cases barates de Bon Pastor es rehabilitaran per convertir-les en un nou equipament i en un espai museístic. L’actuació forma part del Pla de barris del Bon Pastor i Baró de Viver i l’objectiu és explicar com ha evolucionat l’habitatge públic de Barcelona al llarg del segle XX.

Quatre dels habitatges es destinaran a cases museu, que s’ambientaran d’acord a diferents moments concrets de la història del darrer segle: 1929, la postguerra dels anys 50, els anys 70 i, finalment, de l’any 2000 a l’actualitat. Hi haurà quatre cases més destinades a fer-hi exposicions i les altres vuit s’habilitaran com a equipaments per al barri, com per exemple, sales de reunions, espais de treball o per l’arxiu.

Aquest conjunt de cases està ubicat entre els carrers de Bellmunt, Tàrrega, Barnola i Claramunt i ocupa una superfície de 821 m2. Les obres començaran a finals d’any i la inversió serà de gairebé 2 milions d’euros. Amb aquest projecte, l’Ajuntament vol impulsar la recuperació i difusió de la cultura i memòria històrica dels barris.