Mecànic de professió i artesà autodidacta de vocació. Són les habilitats que han dut el sagrerenc Alejandro Luna a sumar 10 anys d’experiència en el món de l’artesania. A poc a poc va anar perfeccionant la seva tècnica fins al darrer any, període en el qual ha realitzat la majoria de treballs.

Aquestes últimes peces són, principalment, les que s’exposen al Centre Cívic Sant Andreu, en una mostra que permet conèixer les façanes d’espais emblemàtics del districte, com el Bar Versalles o la Nau Bostik, i de la ciutat com el carrer de Petritxol o el Mercat de Sant Antoni.

La mostra es podrà visitar fins al 20 de novembre. Amb tot, l’autor no descarta que properament es pugui visitar en altres equipaments com el Centre Cívic la Sagrera.

Un procés minuciós i metòdic

Luna assegura que la seva “és una feina minuciosa que necessita molt de temps per dur-se a terme”. Relata que “en primer lloc dibuixo amb llapis sobre el guix la façana que vull recrear” per, seguidament, “donar-li relleu amb eines d’ebenista i pintar-ho a l’oli com si fos un llenç”.

L’autor confessa que queda un últim pas: “Fer un marc de quadre amb fusta i acolorir-lo”. Alejandro Luna reconeix que cada peça pot comportar-li “entre 20 i 50 hores de feina” en funció de les dimensions del treball. La inspiració li pot arribar passejant per la ciutat, i fotografiant amb una càmera allò que li crida l’atenció.