mot-li joc
Foto: Mot-li

Recordes el Paraulògic? Hi havies jugat o encara hi jugues? Si ets un aficionat dels jocs de paraules, has de saber que els seus creadors han creat un nou joc que pot ser el teu nou entreteniment: es tracta del Mot-li, un joc molt similar al Wordle que ha estat ideat per Rodamots. Ara bé, a diferència del joc d’èxit Paraulògic, la llargària de les paraules que cal endevinar canvia cada dia: el mot que cal descobrir pot tenir entre quatre i nou lletres.

Rodamots explica en detall en què consisteix aquest nou joc. A Mot-li, el jugador no ha de trobar moltes paraules, com passava al Paraulògic: aquí, només caldrà que en trobi una, la del dia. Es tracta d’un entreteniment similar al Wordle. A més a més, seleccionant les diferents caselles, el nou joc permet canviar l’ordre de les lletres i col·locar-les com es vulgui. Es pot jugar al nou joc des del web de Vilaweb.

Mot-li, un joc amb una paraula nova cada dia

El joc també té un vessant pedagògic, amb l’aparició de la definició de la paraula que cal trobar una vegada s’ha acabat la partida. O bé també la d’una locució de la qual forma part. A banda, el joc també enllaça amb una pàgina on hi ha més informació del mot.

I quines paraules estan admeses al Mot-li? Doncs moltes: en singular i en plural, masculines i femenines, formes verbals conjugades, mots que no apareixen al DIEC, però sí en altres fonts o diccionaris i, fins i tot, algun nom propi.