La cantant de The Cranberries, Dolores O’Riordan, ha mort als 46 anys de manera sobtada, segons ha informat en un comunicat el representant del grup musical. L’artista irlandesa es trobava en una sessió de gravació a Londres en el moment dels fets i, de moment, no han transcendit més detalls sobre la seva mort. El darrer concert que va fer el grup a Barcelona va ser el juny del 2016, en el marc del Festival Jardins de Pedralbes.

De fet, aquest juny la banda va cancel·lar la seva gira per l’estat de salut de la cantant i, entre d’altres, va haver de suspendre l’actuació prevista per al 4 de juny a L’Auditori de Barcelona. L’últim concert que The Cranberries va fer a la ciutat va ser l’11 de juny del 2016 al Festival Jardins de Pedralbes.

El grup es va formar a Irlanda entre el 1989 i el 1990 i va ser en aquesta dècada quan es va erigir com una de les bandes de pop-rock amb més èxit. Entre les seves cançons més conegudes hi ha ‘Zombie’, ‘Dreams’ o ‘Linger’, totes interpretades per la difunta Dolores O’Riordan. La cantant també va gravar la cançó principal de la pel·lícula ‘La sombra del diablo’.