El personatge de Mateu Montsolís a la sèrie 'Nissaga de poder' és un dels papers que va fer més popular Jordi Dauder a finals dels 90. De llarga trajectòria també al cinema, amb més de 60 pel·lícules, el primer reconeixement important li va arribar el 2009 amb el Goya pel paper d'un sacerdot a 'Camino'. Un any abans s'havia fet amb un Gaudí per 'Azaña, quatre dies de juliol'. Al teatre va participar en desenes de muntatges, amb 'El bordell' de Lluïsa Cunillé com una de les obres de més èxit. Més enllà de la vessant interpretativa, Dauder no va amagar mai els seus ideals i va fer sentir la veu més reivindicativa durant les protestes contra la guerra de l'Iraq. La Generalitat el va reconèixer com un dels grans de la interpretació el 2008, amb la Creu de Sant Jordi. L'última aparició destacada de Jordi Dauder va ser a la darrera gala dels premis del cinema català, en què va ser guardonat amb el Gaudí d'Honor. JORDI DAUDER, actor "És un honor, també, formar part d'aquesta professió. I ser una petitíssima part de tots vosaltres. Gràcies".

El Goya al millor secundari el va obtenir el 2009 per la interpretació d’un sacerdot a ‘Camino’, del director Javier Fresser. Més recentment, va rebre el Gaudí d’Honor 2011 de l’Acadèmia del Cinema Català, que el 2008 el va premiar com a millor protagonista a la pel·lícula ‘Azaña’. Dauder va dedicar el premi a Miquel Martí i Pol i Lluís Llach.

La carrera de Jordi Dauder inclou també nombroses obres de teatre, així com el doblatge d’actors com ara Gregory Peck o Richard Harris.