betevé, a través del Comitè d’Empresa, ha comunicat el seu suport a TV3 i Catalunya Ràdio
en contra de la intervenció dels mitjans públics catalans. També ha mostrat el seu rebuig el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha condemnat la mesura titllant-la “d’atac a la llibertat d’expressió”.
Des del comitè de @beteve donem el nostre suport als companys de @tv3cat i @catalunyaradio i defensem la seva vàlua i professionalitat!
— Treballadors de BTV (@SomBTV) 21 de octubre de 2017
Comunicat del Consell Professional de TV3:
“155: Un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat”https://t.co/dcmrm8s3DU pic.twitter.com/SQmcGwZpJp— Comitè Empresa TV3 (@comitedetv3) 21 de octubre de 2017
Els treballadors de l’#ACN s’oposen “a qualsevol intent de posar l’agència a disposició d’un missatge distorsionat” https://t.co/ON15BmwBOf
— ACN (@agenciaacn) 21 de octubre de 2017
El director de TV3, Vicent Sanchis, ha alertat que, amb l’aplicació de l’article 155, el govern espanyol es reserva “el dret o la possibilitat de substituir, fer cessar o dimitir temporalment qualsevol càrrec de qualsevol instància depenent de la Generalitat“, incloent, per tant, el Parlament i el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans, que és escollit pels parlamentaris.
El diari ‘ARA’ i ‘El Punt Avui’ se sumen al rebuig
El diari ‘ARA’ també ha “rebutjat i condemnat rotundament” la decisió de Rajoy i ha defensat que “TV3 i Catalunya Ràdio han estat durant els últims 30 anys un pilar fonamental de la societat catalana”. En la mateixa línia, el Comitè d’Empresa d”El Punt Avui’ ha defensat que TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies són “models de pluralisme i els seus professionals han donat veu a les diferents sensibilitats abans i durant el procés català” i, com a conseqüència” ha expressat “el seu rebuig més absolut” a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.