Els curtmetratges es podran veure en espais com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el MACBA i l’Arts Santa Mònica, entre d’altres. Els responsables del Mecal han seleccionat els millors curts, dels 5.500 rebuts i provinents de 110 pasos de tot el món, que competiran en quatre seccions oficials (Internacional, Obliqua, Animació i Documental).

Algunes de les activitats seran la Jornada Media, un espai de reunió amb intenció d’ampliar horitzons i visions sobre el món de l’animació i el videojoc, així com un taller sobre processos de producció amb la productora i directora Isabel Herguera, entre d’altres.

Els guanyadors del festival optaran a la preselecció per ser nominats als premis Goya, que atorga l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

L’objectiu de futur dels responsables del Mecal és aconseguir captar públic més jove a través de la formació. En els pròxims anys es potenciaran els tallers per ensenyar als qui es vulguin dedicar al cinema, la part més empresarial del sector per saber finançar i vendre els curts. El director del festival Roberto Barrueco explica que l’objectiu és “Fer que el professional tingui mitjans per tirar endavant, jo crec que falta un complement a les escoles de cine, que no parlen massa dels temes de mercat.”.