Aquest cap de setmana, del 4 al 5 de juny, el festival Matsuri, al Moll de la Fusta, ha acostat la cultura japonesa a Barcelona.

Matsuri és una mostra d’arts escèniques, música i tradicions dedicada a la cultura nipona. Enguany, s’ha celebrat la sisena edició d’aquest festival que fomenta l’intercanvi cultural a través de les tradicions folklòriques, com ara el ball, l’espectacle, les cançons tradicionals o la gastronomia. Hi han participat grups locals i del Japó, com ara Tomoko Takeda, Tetsurô Naitô o Chieko Kojima.

És una gran oportunitat per mostrar a la gent de Barcelona la cultura japonesa i per aprofitar i veure espectacles de dansa tradicional
visitant del Matsuri

El públic celebra poder recuperar aquest festival, després de dos anys d’absència per a la pandèmia. “Vinc totes les edicions. Ara portàvem dos anys sense poder venir per la pandèmia, i ho estava desitjant”, ha explicat una visitant de la Fira. “És una manera de viure totalment diferent i la veritat és que a mi m’agrada molt la seva manera de ser, la seva disciplina”, ha afegit, referint-se a la cultura japonesa.

Matsuri també per als més menuts

La mostra també té activitats pensades per als infants, com ara tallers de manualitats. Un dels que genera més expectativa entre els més menuts és el taller d’origami, l’art de construir figures amb paper sense utilitzar ni tisores ni cola. “Jo ho havia provat algunes vegades a casa. Que t’ho ensenyi una persona sense veure-ho en un vídeo, és millor”, ha explicat una participant.

Taller d’origami al festival Matsuri