Dues exposicions previstes per l’equip anterior han caigut de l’agenda

. L’artista basca Itziar Okariz, que havia de situar una instal·lació a l’espai a El Gran Vidre del MACBA, s’ha negat a col·laborar amb el museu després de la controvèrsia arran de la cancel·lació de “La bèstia i el sobirà”. Tampoc no es programarà la mostra “Art i escriptura” perquè es tractava d’un projecte molt personal del conservador en cap anterior, Valentí Roma, acomiadat per Bartomeu Marí al març.

La crisi a la plaça dels Àngels havia deixat en suspens l’obertura de la mostra “Revers/anvers (1972-2015)”, un recorregut per més de 40 anys d’obra escultòrica del barceloní Sergi Aguilar. L’exposició s’havia d’inaugurar el 30 d’abril però finalment obrirà portes el 3 de juny.

[Sergi Aguilar, ‘Ruta vermella’, 2009]

Una altra de les programacions destacades de la nova temporada del MACBA és l’exposició “Xavier Miserachs. Barcelona”, que recull imatges fetes entre 1954 i 1998 i vol ser un reconeixement a la intensa relació de Miserachs amb la capital catalana. La mostra culmina quatre anys de treball centrats en la catalogació, conservació i ordenació dels més de 80.000 documents del fons documental del fotògraf, custodiats per la institució des de 2011.

També es podrà veure una exposició dedicada a l’artista portuguès Carlos Bunga i una sobre Iman Issa, guanyador del primer Premi Fundació Han Nefkens, i que serà comissariada per l’exdirector del museu, Bartomeu Marí.

[Imatge: Xavier Miserachs, ‘Festes de Gràcia’, Barcelona, 1964]