El jurat del concursles bases del qual s’han publicat al portal web del MACBA– està format per membres del sector artístic internacional i local com el director del MNAC, Pepe Serra; el director de la Tate Gallery de Londres, Chris Dercon, o l’exdirector del Centre Pompidou, Alfred Pacquement. També comptarà amb l’artista Ignasi Aballí, el galerista Emilio Álvarez i el professor de filosofia, Xavier Antich; a més de Llucià Homs, Jordi Sellas o Ainhoa Grandes. El procés per elegir nou director estarà obert fins al 30 de juny, quan el Consell General del museu decidirà el substitut de Marí.

El concurs internacional tindrà en compte les relacions artístiques del candidat en l’àmbit internacional, així com els coneixements que tingui del medi cultural català. El director, que ha d’acreditar trajectòria i experiència en la direcció de centres d’art contemporani, ha de conèixer el català, el castellà i l’anglès o, en el cas que no ho faci, s’haurà de comprometre a aprendre les llengües en el termini d’un any.

La comissió delegada del Consorci del MACBA va acceptar la dimissió de Bartomeu Marí arran de la crisi oberta després de la retirada inicial de la peça d’Inés Doujak de la mostra “La bèstia i el sobirà”; a l’obra de l’autora austríaca, que es va acabar autoritzant,  hi apareixia una figura del rei Joan Carles I en una escena de caràcter sexual.