Un dels punts de parada és la Casa Padellàs. Aquí, les ja mítiques llàgrimes de Santa Eulàlia vertebren una instal·lació obra d'un grup d'estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. JÚLIA, estudiant d'arquitectura "És una instal·lació on no només interactua la llum sin ó també el tacte el so, la temperatura, l'atmosfera i la gent pot interactuar alhora". De fons, la música constant de les gotes que cauen a mesura que el gel es desfà. MARIA ELIZONDO "L'hem trobat molt original perquè al principi, com no ens hem llegit de què anava, ens ha sorprès molt". El recorregut també passa pel Pati Llimona, on s'han recreat els patis interiors de les ciutats i les seves finestres. I en un altre pati, el de la Casa de l'Ardiaca, una lluna reflecteix cap a la terra la llum que li arriba del Sol. "Té la seva gràcia passejar-te i trobar-te aquestes coses petites que agraden els grans i també els petits". La pluja ha deslluït en molts moments el festival però no n'ha desanimat els visitants, que han volgut immortalitzar el moment amb una fotografia. Una altra manera de gaudir del festival llum bcn és participar en el concurs de fotografia que vol recopilar les millors instantànies de la ciutat il·luminada. Les fotografies ja es poden penjar a Instagram o Twitter amb l'etiqueta llumbcn14. els guanyadors es donaran a conèixer el proper divendres 14 de febrer. A banda d'edificis també s'han il·luminat trams de les antigues muralles com la dels Traginers. El festival LlumBCN tornarà a encendre's demà de sis a nou de la nit.

'Roig', creació de l'estudi Arola a la Reial Academia de Bones Lletres de Barcelona.

Una desena de patis de Ciutat Vella es transformen en escenaris d’obres d’art fetes amb llum que juguen amb els sentits dels espectadors. S’hi poden veure espectacles lumínics que representen les llàgrimes de Santa Eulàlia, una lluna i també l’horitzó.

'MurMUROS y VENtanas', creació de Gonzalo Goyanes, Ismael Marín i M. Florencia Salvatierra, al Pati Llimona.

Tant els professionals com els estudiants de disseny i arquitectura dels diferents centres de la ciutat han creat aquestes experiències. A les restes de les antigues muralles hi ha projeccions especials fetes amb llum làser. I a la casa on va viure el poeta Salvador Espriu, situada al número 118 del passeig de Gràcia, va apareixent un fragment d’un dels seus poemes escrit amb la cal·ligrafia del mateix autor.

'Dada', creació d'alumnes de l'Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) al pati del Museu Frederic Marès.

Però el centre del festival LlumBCN, que enguany arriba a la tercera edició, torna a ser el Parc de la Ciutadella. Des de l’estàtua d’Antoni Tàpies a Picasso fins a la façana del Parlament, on es torna a projectar l’espectacle audiovisual que repassa la història de Catalunya des de la derrota de 1714 fins avui, diversos efectes de llum condueixen els visitants a través del pas de l’Institut Escola i conviden a entrar especialment a l’Institut Verdaguer, on es concentren tres dels espectacles lumínics i projeccions d’aquest festival.

'Diem', creació d'alumnes de l'escola Elisava a l'Ateneu Barcelonès.

Aquest dissabte, l’horari de totes les projeccions i il·luminacions especials és de 18.30 a 23 h, mentre que diumenge s’acabaran a les 21 h.

'Davant l'horitzó', obra d'alumnes del Master Lighting Design de la UPC a la plaça de Sant Iu.