La companyia Les Antonietes celebra aquesta temporada 10 anys, i ho fa tornant a representar un Shakespeare que va exhaurir entrades a La Seca abans de l’estiu: Un ‘Otel·lo’ reduït a poc més d’una hora de durada i amb només tres personatges, els principals.

Només dos actors i una actriu: Òscar Intente, Arnau Puig i Aida Oset. Ells són Otel·lo, Iago i Desdèmona. El triangle que dibuixen és el nucli dur d’un drama teixit pels fils de la gelosia que alimenta en el moro de Venècia el seu inferior, Iago. La posada en escena és tan minimalista com el repartiment, i contemporània. Otel·lo apareix com un polític poderós però fàcil de manipular per part d’un expert en allò que avui serien les notícies falses.

Les Antonietes, 10 anys

Les Antonietes han fet marca pròpia, consistent a condensar clàssics que requereixen repartiments extensos. ‘Stockmann (l’Enemic del poble)’, d’Ibsen; ‘Vània’, de Txèkhov o ‘Un tramvia anomenat desig’, de Tenessee Williams, han estat algunes de les adaptacions de la companyia. No ha estat una decisió tan estètica com pràctica, perquè el resultat són muntatges fàcils d’encabir en teatres de tot el territori català, on són molt ben rebuts perquè, a més, són obres conegudes que li sonen a tothom. I és que no totes les sales del país tenen escenaris on es puguin representar produccions ambicioses.