Aquestes institucions, juntament amb Ibercamera, organitzadora del concert, afegeixen que és “del tot inadmissible” que el conflicte laboral derivi “en accions de coacció que perjudiquen directament el públic, els abonats i els artistes, fet que atempta contra el dret d’accés a la cultura”.

L’Auditori i el Liceu asseguren que aquestes actituds excloents contra el públic i artistes “no s’entenen en absolut” en un moment en què totes les parts implicades en el conflicte han acceptat voluntàriament sotmetre’s a la mediació de la Generalitat i, per tant, buscar una sortida consensuada, segons apunten. Tot i les crítiques, les dues institucions entenen que el conflicte laboral és diferent, volen expressar el respecte al dret de vaga i reivindicacions “de qualsevol col·lectiu de treballadors”.

Una vaga agermanada amb la dels acomodadors de L’Auditori

Els acomodadors del Liceu es van afegir a la vaga indefinida que van engegar a finals d’abril els de L’Auditori, també subcontractats per temporal ManpowerGroup Solutions. Les reivindicacions són compartides: deixar de ser treballadors subcontractats i acollir-se al conveni col·lectiu de locals d’espectacles.

Els acomodadors de L’Auditori denuncien que el centre els ha substituït per personal intern i personal contractat -concretament membres d’una empresa de seguretat- amb l’objectiu d’impedir el dret a la vaga. Recentment van rebre una inspecció de treball i confien que el jutge imposi una mesura cautelar per “impedir al Liceu utilitzar esquirols per substituir”.