Els ports esportius de la ciutat es preparen per a la primera edició del Marina Day. Es tracta d’una iniciativa per donar a conèixer les activitats que s’hi fan i trencar amb la imatge elitista que sovint s’associa a aquestes instal·lacions. A Barcelona, s’han unit a la festa el Port Olímpic i el Port Fòrum. Durant tot el dissabte, 13 de juny, s’hi organitzaran sortides nàutiques, tallers i concerts de música.

El Marina Day és una iniciativa originaria dels Estats Units en què els ports esportius i recreatius obren les portes a la ciutadania que normalment no trepitja aquest tipus d’instal·lacions. L’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics ha volgut exportar el model a Catalunya i ha programat per dissabte, 13 de juny, una jornada d’activitats relacionades amb el mar en 33 ports de tot Catalunya.

A Barcelona, se sumen a la jornada el Port Olímpic i el Port Fòrum, on es faran sortides en vaixell, caiac, batejos de vela i submarinisme i sortides amb motos d’aigua, entre altres activitats. També s’han programat tallers de franc per als infants per aprendre, per exemple, a fer nusos mariners. Albert Bargués, regatista de la Barcelona World Race, considera que aquest tipus d’iniciatives són molt positives per trencar amb tòpics sobre els ports esportius: “És una idea molt bona, serveix per fer entendre que els ports no només són pàrquings de vaixells sinó llocs on es fan activitats diverses.”