A més, s’ha dedicat un espai per a artistes residents on es vol acollir processos de creació de diferents disciplines, i a la vegada també s’hi farà l’Escola de l’Espectador.

Avui s’ha fet la foto de família amb els implicats en aquest nou projecte: els dos directors, Hernan Bonín i Jesús Julve, més conegut com el mag Hausson, artistes que participen en la programació de La Seca, i el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs.

Entre els espectacles programats s’ha volgut destacar la presència de Los Excéntricos, guanyadors del Premi Nacional de Cultura de Circ 2011, que oferiran un espectacle de “clown” musical. També la dansa de Toni Mira i Claire Ducreaux arriba amb la trobada d’aquests dos creadors de llarga trajectòria als escenaris de La Seca.

Els textos no teatrals que s’han adaptat per ser representats en aquest nou espai tenen un pes important. Pessoa i Manuel Vázquez Montalbán són alguns dels autors dels textos transformats. El mag Hausson ha decidit tornar a representar el que considera el millor espectacle de la seva carrera, ‘Piso de charol’, amb efectse màgics i referències a Joan Brossa. A més, les dates nadalenques s’han  previst plenes d’espectacles de màgia.