Va ser un arquitecte prolífic. Només a Barcelona va signar més de 300 edificis. Però el nom d'Enric Sagnier no és ni de bon tros tan conegut com el dels seus contemporanis Domènech i Montaner o Puig i Cadalfach. La raó és que Sagnier va treballar un estil eclèctic i personal, no sempre fàcil d'incloure en un corrent artístic determinat. JULIÀ GUILLAMON, responsable de l'exposició "Utilizava diferents estils i aquest fet ha propiciat que sigui poc identificable la seva obra. En canvi, un cop saps que els edificis són de Sagnier el veus per tot arreu." Són obra de Sagnier edificis tan simbòlics per la ciutat com el Sagrat Cor del Tibidabo, el Palau de Justícia o la Casa de les Punxes. I d'altres, ja desapareguts com l'Hotel Colón, que va marcar la vida política i social de finals del segle XIX i començaments del XX. Sagnier va ser un home molt conegut a l'època, es relacionava amb la burgesia catalana de la qual rebia encàrrecs de tot tipus. "Construeix xalets per viure, construeix cases de renda amb les quals cobra un lloguers, construeix fàbriques, esglésies, escoles. És l'arquitecte d'una determinada classe social." L'exposició pretén mostrar als barcelonis com de present està l'obra d'Enric Sagnier a la ciutat. És per això que s'hi ha instal·lat un mapa en què hi ha situades les principals obres de l'artista a la ciutat.

El Tibidabo, el Palau de Justícia, la nova Aduana de Barcelona, i desenes d’habitatges, esglésies i fàbriques són el testimoni de l’activitat d’aquest arquitecte singular. La seva obra va evolucionar des de l’estil eclèctic, característic de les darreres dècades del segle XIX, fins al modernisme.

Aquesta mostra recrea el món de la burgesia barcelonina amb un muntatge inesperat que introdueix el visitant a una ciutat en construcció. Presenta també els diferents usos dels elements decoratius del modernisme i reconstrueix la vida del ja desaparegut Hotel Colón de la plaça de Catalunya.

L’exposició es pot visitar del 14 de setembre al 8 de gener de 2011.