Els nens han estat avui els protagonistes al Parc de la Ciutadella. Hi havia activitats per triar: des de zones de jocs i tallers fins a espais on escoltar contes. Diferents opcions per acostar-los a la literatura, però també per divertir-se d'una altra manera. MARIA TERRADES "Com que descobreixes que també hi ha activitats per a nens, que abans de tenir-ne no t'hi fixaves tant, es pot combinar bastant." MARIA ESTAPÉ "Ha estat escoltant un contacontes, ha dinat per aquí i ara està fent l'activitat aquesta." I, més enllà del públic, també ha estat tota una oportunitat per als autors. ÀNGEL SAURET, il·lustrador "Veure un nen com gaudeix amb les imatges és molt plaent.Realment és quan et sents satisfet de tot l'esforç." Ha estat un dissabte familiar, però els responsables de creuen que el perfil de públic pot canviar a mesura que avancin els dies. ALBERT PÈLACH, president de La Setmana del Llibre "El cap de setmana vinent, els sopars amb autors, la nit musical, la nit de cinema... són activitats més per un públic adult. Però ja no només adult, sinó amb interessos més diversos." Malgrat la calor, que s'ha fet sentir aquest migdia, el parc s'ha omplert a la tarda, i no només a la zona d'activitats. Els llibreters asseguren que han notat un increment de vendes durant les darreres hores del dia. Encara és aviat per fer-ne balanç. Sembla, però, que en aquestes primeres 24 hores, les vendes s'han mantingut a nivells similars als de l'any passat.

Els aparadors literaris

són el més representatiu de la Setmana del Llibre en Català. Els lectors hi podran trobar recomanacions d’obres editades en català. Ho podran fer tot passejant per La Ciutat de la Lectura, un conjunt de 27 casetes de fusta.

L’agenda de la Setmana està farcida de cites literàries i culturals. En dies feiners, la fira es converteix en el bulevard de les paraules, un punt de trobada amb autors, actors i periodistes. Vicenç Villatoro, Sílvia Alcàntara, Queco Novell o Montserrat Carulla, entre d’altres, compartiran les seves lectures preferides. Els dimecres, dijous i divendres també es pot assistir a debats i taules rodones a l’Àgora. Jaume Cabré va obrir el cilce de diàlegs divendres, dia 9, però també es tractaran temes tan actuals com Economia, indignació i literatura.

Els cap de setmana de la mostra conviden a acostar-se a la literatura en família. Dissabte, 10 de setembre, els més petits poden conèixer els personatges dels seus contes preferits, com les Tres Bessones o Geronimo Stilton. El dia 17, els pinzells de Pilarín Bayés, Carme Solé Vendrell o Cristina Sardà traçaran històries per als lectors més joves en la trobada d’il·lustradors.

Les nits del divendres 16 i el dissabte 17 de setembre seran molt culturals. La vetllada comença amb un sopar literari amb autors com Martí Gironell o Najat el Hachmi. El divendres es viurà una nit musical i l’endemà es projectarà la pel·lícula ‘Pa negre’. Hi assistiran l’autor del llibre, Emili Teixidor, la productora del film, Isona Passola, i el protagonista, Roger Casamajor.