Han estat dos anys d'obres, però La Seca arrenca com a nova seu de l'Espai Brossa. Aquest edifici que durant cinc segles va acollir la fàbrica de moneda de la Corona d'Aragó s'ha restaurat completament. Aquesta visita és una oportunitat única per descobrir-ne els nous usos, però també els secrets de la remodelació. La primera planta acull aquest pati, un espai dedicat a les arts visuals i també la sala petita on es programaran els espectacles de petit format. A dalt de tot, la Sala Tallers i avui la visita té recompensa. A l'interior, hi assaja la companyia Corcada Teatre, que presentarà un espectacle basat en l'obra de Fernando Pessoa a finals d'octubre. Precisament aquest nou equipament ha de permetre continuar amb la programació de l'antic Espai Brossa, però també ha de ser una fàbrica de creació. JESUS JULVE, cofundador La Seca Espai Brossa "La línia artística d'aquest espai serà la mateixa de l'antic Espai Brossa. Però les característiques de l'equipament ens permetran abordar unes disciplines escèniques que fins ara no ens han estat possibles com poden ser la dansa o el circ." El primer dia de programació comença amb la marató de màgia. En total 12 intervencions màgiques amb sis il·lusionistes. L'encarregat d'obrir foc, Moustache, un mag amb sentit de l'humor. Cada espectacle té una durada de 45 minuts. Aquesta marató de màgia s'allargarà fins a la mitjanit.

La nova etapa manté els objectius que l’Espai Brossa es va marcar fa catorze anys, tot i que La Seca espera ampliar-ne i aprofundir-ne l’abast.

La marató de màgia assoleix la quarta edició amb la voluntat de consolidar-se com un acte més dins de l’oferta cultural de les Festes de la Mercè. És la primera iniciativa d’aquesta mena que acull la ciutat i la primera que es fa a tot el món. Enguany, a més, se n’ha duplicat l’aforament per donar cabuda a una demanda creixent any rere any.