EDUARD PARÍS, cap de colla Castellers de Barcelona "Nosaltres veníem amb moltes ganes aquesta Mercè, és una llàstima no poder actuar per causes meteorològiques. El que passa és que nosaltres si que tenim una segona oportunitat per refer-nos i provarem demà a la diada de colles convidades, fer els nostres millors castells. El que passa que és una diada que es perd, i en una ocasió que tens tanta gent i es una oportunitat per fer grans castells, doncs és una oportunitat que es perd." MARC FEBRER, cap de colla Castellers de Sants "Veníem a fer una actuació seriosa amb el 3d8, el 2d8f i el 5d8 i sap greu, perquè les proves havien anat molt bé i hi havia el convenciment que l'actuació d'avui hauria funcionat." ALEIX VILA, cap de colla Castellers de la Vila de Gràcia "Veníem molta gent, l'assaig d'ahir havia anat perfecte, veníem a totes i costa molt portar la torre de vuit. Ens costarà un altre cop tornar a reunir la gent a l'assaig, a la plaça... molt decepcionat." HÉCTOR LINUESA, cap de colla Castellers del Poble Sec "El 15% dels assaig a l'any tenim aquest problema, que ens plou i no podem assajar perquè no tenim un local d'assaig cobert. Si avui això és una putada per a totes les colles, molts cops això ens passa a nosaltres en el dia a dia." ALBERT RIUDEUBÀS, RRPP castellers de la Sagrad Família "Avui intentàvem el nostre primer 5d7 que és un castell que porta molta gent. Curiosament hi ha molta gent que s'havia esperat per aquesta diada perquè té Erasmus i altres coses coses, que la setmana que ve marxa fora, així que ja veurem aquest 5d7 si el podem fer en altres diades. Però bé, la Mercè era el dia indicat." ÈRIC SALA, cap de colla Jove de Barcelona "Una llàstima. Contra el temps no es pot lluitar, nosaltres teníem els castells preparats, de fet veníem a repetir la diada que vam fer a la Festa Major del Poblenou la setmana passada. El que si que representava per nosaltres una estrena, la primera vegada que hi participàvem i amb això sí que hi teníem moltes ganes."

La diada  castellera de colles locals s’ha anul·lat per segona vegada en la seva història. El primer cop fou l’any 1993, ara fa 18 anys.

A dos-quarts de dotze del matí, els caps de colla de les sis agrupacions de la ciutat han decidit de comú acord suspendre la diada a causa de la pluja que queia a la plaça de Sant Jaume. Tot i que a l’hora de l’inici previst de l’actuació -dos-quarts d’una del migdia- ha parat de ploure, la decisió d’anular la jornada ha estat correcta, ja que mitja hora després tornava a ploure amb ganes a la ciutat.

Cares llargues a les colles

Les diverses colles participants han pres aquesta decisió amb evident frustració perquè, segons han manifestat, aquesta és una de les jornades en què més gent poden reunir i esperaven aixecar grans castells. La suspensió de la diada trastoca els plans de moltes colles, que tenien esperances dipositades en la diada de locals de la Mercè. Així la única colla barcelonina que podrà actuar per la Mercè seran els Castellers de Barcelona, que actuen aquest diumenge a la diada de colles convidades de la Festa Major de Barcelona.