Enguany un dels màxims referents del cinema africà, Djibril Diop Mambéty, centrarà bona part de la programació del festival. Els espectadors podran veure alguns dels films més emblemàtics del cineasta, com ‘Touki Bouki’, ‘Hyènes’ i ‘La petite vendeuse de soleil’. Mambéty és considerat un director senegalès únic en la seva generació (1934-1998) perquè va crear un cinema personal, radical i compromès i va aconseguir el reconeixement internacional per l’experimentació amb les tècniques cinematogràfiques. La retrospectiva de Mambéty es complementarà amb les pel·lícules de la seva neboda Mati Diop.

Al llarg d’una setmana, l’Alternativa recuperarà l’obra d’Anne-Marie Miéville, companya professional i sentimental del director Jean-Luc Godard. Miéville va produir amb Godard diverses pel·lícules que es podran veure durant el festival: ‘Ici et ailleurs’, ‘Prénom Carmen’, ‘Mon cher sujet’, ‘Lou n’a pas dit non’, ‘Nous sommes tous encore ici’ i ‘Après la réconciliation’, a banda de projectar-s’hi dos curtmetratges.

A més hi haurà seccions oficials de competició, tallers, taules rodones, programació familiar i la classe magistral de Maria Cañas, directora de Animalario TV Producciones. Cañas es dedica a la cultura del reciclatge i a l’experimentació artística.

L’any passat el festival va celebrar el 20è aniversari i va programar 150 films que van aconseguir una molt bona crítica del públic.