El número 205 del carrer de Bailèn no serà pas un supermercat. L'edifici, on hi havia els Cinemes Lauren Gràcia fins fa un any, ha recuperat el nom que portava el 1947. Els Cinemes Texas fan olor de pintura fresca, i és que han estat completament reformats: disposen de quatre sales digitals i s'hi projectaran només reestrenes, a preus populars: tres euros, dos amb la tarifa reduïda. El director, Ventura Pons, s'ha llançat a aquest projecte per amor al setè art. VENTURA PONS, director dels Cinemes Texas "Els directors fem pel·lícules perquè es vegin. Quanta més gent, millor. En aquests moments, la gent no hi va per la crisi, doncs aquí si que no tindran excusa perquè els hi posarem molt fàcil. O sigui, les tres B que deien les nostres àvies: bo, bonic i barat!" Totes les pel·lícules es projectaran en versió original, amb subtítols en català. I Pons assegura que les catalanes tindran subtítols en anglès. El cap de setmana estarà dedicat als més petits amb una programació especial. Aquest dijous, dia de l'estrena, els cinèfils podran triar entre '12 anys d'esclavitud', 'Surt el sol a Edimburg', 'L'avi de 100 anys' i 'Any de Gràcia', del mateix Ventura Pons.

El cineasta Ventura Pons és el principal accionista d’aquests històrics cinemes que reobriran el pròxim dijous, al número 205 del carrer de Bailèn. Pel director de cinema, els Texas són els cines de les tres B: “bona programació en cinemes, bonics i barats”. La particularitat d’aquestes noves sales és que s’hi exhibiran pel·lícules en versió original i subtitulades en català: “Volem cobrir el buit de l’exhibició en català”, ha assegurat Pons. També hi haurà subtitulació en anglès de les pel·lícules en català. L’aforament s’ha reduït i, en total, seran quatre sales amb una capacitat per a 540 espectadors.

Entrades a dos i tres euros

Els cinemes exhibiran les pel·lícules a un preu reduït de tres euros. De dilluns a dijous s’oferirà una tarifa reduïda de dos euros per als menors de 18 anys i els majors de 65 anys.

Aquest dimecres 17 de setembre es farà la preestrena de les sales amb l’exhibició de quatre pel·lícules únicament per a convidats: ‘La llacuna blava’, ‘Els Tarantos’, ‘La teta i la lluna’ i ‘El maquinista de la General’. Dijous es farà l’estrena oficial per a tot el públic amb les pel·lícules: ’12 anys d’esclavitud’, ‘Surt el sol a Edimburg’, ‘L’avi de 100 anys’ i ‘Any de Gràcia’.