Els gegants de les 32 colles de la ciutat s’han instal·lat al Museu Marítim. Els acompanyen peces històriques arribades d’arreu de Catalunya, com els de Vilassar de Mar, Vilafranca o Granollers. A més, amb motiu de l’exposició, els gegants de Lleida tornen a Barcelona després de molts anys. Tots ells faran una cercavila el pròxim dissabte, 20 de setembre, a la tarda. També ballaran pels carrers de la ciutat el matí del dia 24. Les festes d’enguany seran assenyalades per a la Coordinadora de Geganters de Barcelona, que celebra 30 anys. L’exposició es pot visitar gratuïtament fins al 23 de setembre a les 16 h.

Com ja es tradició, el seguici popular de Barcelona passa els últims dies abans de la Festa Major de la ciutat al Palau de la Virreina. Els gegants de la Ciutat, els del Pi, els de Santa Maria del Mar, els capgrossos Macers, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Drac, la Víbria, la Tarasca i els Cavallets Cotoners s’hi exposaran fins divendres, 19 de setembre, quan participaran en el toc d’inici a la plaça de Sant Jaume.

Les bèsties de foc es podran veure a la Galeria Gòtica de l’Ajuntament. El pròxim dissabte sortiran del consistori per recórrer els carrers del centre de la ciutat i escupiran guspires en el correfoc del 21 de setembre.