Les dades s’han conegut a petició del Grup Municipal del PP, que ha reclamat conèixer els ingressos, despeses i nombre de visitants del centre i amb tot plegat fer un balanç de la despesa pública que ha suposat el nou equipament, que els populars consideren creat per “legitimar la causa independentista i donar una visió esbiaixada de la història.”

El responsable de l’Àrea de Cultura, Jaume Ciurana, ha donat les xifres: dos milions de visitants i 640.000 euros ingressats fins al juny. Aquest balanç ha estat valorat positivament tant pel govern com per la resta de grups municipals i Ciurana ha remarcat que El Born CC ha superat un 150% les previsions de visitants tot i no trobar-se posicionat en les guies turístiques. Tot i això, tots els grups municipals han demanat al consistori que presenti un informe en acabar aquest exercici en què s’especifiquin les despeses que ha suposat i suposarà en el futur el centre cultural.

El regidor de Cultura ha defensat que al nou equipament s’hi facin actes de tot tipus, des del 080 fins a activitats d’entitats o empreses, culturals o de l’Administració. Jaume Ciurana ha reconegut que el centre cultural pot generar algunes molèsties als veïns, però ha negat que tinguin relació directa amb l’activitat del centre: “Potser una part té a veure amb la remodelació urbana, però no amb l’activitat. Ara bé, no crec que ningú no vulgui tornar enrere, al Born tancat i ple de cotxes, així que ha estat un avenç general”, ha conclòs.

Pel que fa al futur de l’equipament, tant el PSC com ICV han reclamat al consistori que s’elabori un estudi amb les línies generals de cara al futur i Iniciativa,a més, ha demanat que en aquesta projecció es pensi en un espai de proximitat que minimitzi l’impacte turístic al barri.