El govern municipal s’ha compromès a mantenir converses amb Aena per buscar un nou emplaçament per celebrar la Festa al Cel. La tinenta d’alcalde Sònia Recasens ja ha avançat que “serà difícil o quasi impossible” trobar altres ubicacions per celebrar aquest esdeveniment, que l’any passat es va anul·lar per falta d’acord amb l’aeroport.

La tinenta d’alcalde Sònia Recasens ha explicat durant la Comissió de Presidència d’aquest dimecres que poca cosa poden fer per tornar a dur a la ciutat la Festa al Cel. Assegura que és competència de Seguretat Aèria, i per tant d’Aena, donar els permisos necessaris per tornar a veure els avions fent acrobàcies a les platges de Barcelona durant les Festes de la Mercè. La proposta, que l’ha feta el PP, ha tirat endavant amb els vots del PSC i de CiU. Recasens ha assegurat que l’any passat es van comprometre amb Aena per buscar-hi una solució i fer compatible l’exhibició amb el funcionament del Prat.


L’any passat l’exhibició d’aeronaus es va cancel·lar a última hora perquè Foment no va donar el permís per fer-la. Aena i el Govern espanyol van al·legar problemes d’incompatibilitat amb l’increment del nombre d’operacions al Prat i perquè no es complia la normativa medioambiental. L’exhibició feia 21 anys que se celebrava a la ciutat i havia reunit quasi 400.000 persones.