La Torre Júlia ha guanyat el premi d'Arquitectura i Urbanisme Ciutat de Barcelona 2011. L'edifici, de 17 plantes d'altura, acull una promoció d'habitatges amb serveis per a la gent gran. Aquesta obra, projectada i dirigida pels arquitectes Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal, ha convençut també el jurat del premi, format per diferents experts en el món de l'arquitectura i l'urbanisme. L'edifici té passadissos amples amb vistes a la ciutat. La majoria de les plantes consten de sis habitatges d'uns 40 metres quadrats, adaptats a les necessitats de la gent gran. La promoció té també diferents sales polivalents i serveis complementaris. L'edifici, a més, ha obtingut una B en certificació energètica, gràcies a un sistema de climatització molt eficient. PILAR FLORENSA, cap de Projectes i Obres del Patronat Municipal de l'Habitatge "Aquest edifici, a més a més, té una qualificació energètica lletra B, que és una qualificació molt alta per ser un edifici d'habitatges i vol dir que té un gran estalvi energètic. L'aire que entra dins els habitatges que demana el codi tècnic, en comptes de ser directe des de l'exterior, doncs es passa per uns filtres i es recull tota l'energia que té i es torna a dirigir als habitatges ja pre escalfat." De l'edifici també en destaca la coberta, un espai comunitari enjardinat des d'on es pot gaudir d'unes vistes extraordinàries de la ciutat.

El jurat dels Premis Ciutat de Barcelona, format per diferents experts en el món de l’arquitectura i urbanisme ha atorgat la distinció en la modalitat d’Arquitectura i Urbanisme a la Torre Júlia per la recerca d’habitatges adaptats a la gent gran en alçada.

Un edifici de 17 plantes

La majoria de les plantes consten de sis habitatges per replà, dos ascensors i un muntacàrreges. El bloc també inclou un local per a un equipament i dues plantes soterrades destinades a aparcaments. Els habitatges tenen uns 40 m2 de superfície amb un dormitori, una sala d’estar que és també menjador i cuina i bany.

A més, estan adaptats a les necessitats de la gent gran, amb banys equipats amb una dutxa arran de paviment, alarma centralitzada al bany i al dormitori, cuines equipades amb plaques elèctriques, endolls a una alçada còmoda, entre d’altres. La promoció té també diferents sales polivalents i serveis complementaris, com ara consergeria i teleassistència.