Han estat molt pocs, els que fins ara havien pogut entrar a l'interior de la casa. Fa un any es van obrir les portes al públic amb la iniciativa privada Cases Singulars, però només puntualment. Ara, els propietaris de la finca han volgut anar més enllà i l'han obert al gran públic. Les visites, que duren prop d'una hora i mitja, són amb cita prèvia i en grups reduïts de màxim quinze persones. ANNA MOLLET, gerent de la torre Bellesguard "Part de la meva família encara hi viu i, per tant, no pot ser un model massificat, un model de molta cua, sinó que havíem de trobar l'equilibri entre la obertura de portes i que els visitants poguessin accedir-hi i que no tingués un impacte excessius pels membres de la família que hi habitem." Una visita que cap dels admiradors de Gaudí es vol perdre. Aquesta és una de les obres poc conegudes del geni modernista, però no per això menys important. De fet, li va servir per aplicar una sèrie de solucions que després ha utilitzat a la Sagrada Família. TERESA CAPELLA "Agraeixo moltíssim que hi hagi aquestes iniciatives que espero que vagin a més." GABRIEL VILAGINÈS "Realment és una sorpresa perquè no em pensava que una joia així existís encara i, sobretot, lo interessant és que ho pots veure per dins, no únicament els jardins." La iniciativa servirà també a la família per treure el màxim rendiment a la torre i poder fer front a despeses de manteniment importants com les que han hagut de fer anys endarrere. "L'únic dia de la setmana que la torre estarà tancada al públic serà el diumenge, malgrat ser un dia de molta demanda turística. La família, que és molt nombrosa, es reserva aquest dia per fer en un àpat familiar en la intimitat." La resta de dies de la setmana romandrà oberta de 10 a set del vespre a l'estiu i fins a les quatre de la tarda a l'hivern.

Una associació de la família Guilera amb l’empresa turística Advanced Leisure Services ha permès obrir la Torre Bellesguard al gran públic, turistes inclosos, com ja es fa amb moltes de les obres mestres de Gaudí repartides arreu de la ciutat. L’interior de l’edifici estarà obert de dilluns a dissabte, amb reserva prèvia. Per veure els jardins exteriors d’aquesta antiga fortalesa no caldrà, en canvi, concertar-ne cap hora i s’hi podrà accedir lliurement. La iniciativa se suma a les visites per a grups que Cases Singulars ja porta realitzant des de la Mercè de 2012, i a les quals BTV va tenir accés ara fa un any.

Antoni Gaudí va treballar en la construcció de la torre Bellesguard entre el 1900 i el 1909, mentre planejava el Col·legi de les Teresianes de Ganduxer i la Cripta de la Colònia Güell, una sèrie de solucions que més tard va aplicar al Temple Expiatori de la Sagrada Família.

La finca és de planta quadrada, i la seva característica principal és el pinacle que corona una creu de quatre punts cardinals. El maig de 2008, els Bombers de Barcelona van haver d’intervenir-hi d’urgència en detectar moviments i deformacions a la casa. La torre està ubicada en un antic terreny emmurallat, que havia estat el palau del rei Martí l’Humà, que va viure a la finca fins a la seva mort, el 1410.

La inauguració ha congregat representants del món polític i cultural català, com l’alcalde, Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; i els membres de la família Guilera.