A principis de setembre va arrencar la temporada de BTV a la pantalla. Però el curs televisiu s’ha inaugurat, com ja és tradició, al pis superior del bar Velódromo. Aquest dimarts s’hi han reunit les cares més visibles de la televisió de la ciutat: Daniel Domenjó, Pitu Abril o Xavier Muixí. També s’hi han deixat veure les noves incorporacions, Flora Saura i Iu Forn. El president del Consell d’Administració, Vicenç Villatoro, ha reconegut que la programació s’ha elaborat en un context de reducció del pressupost i d’austeritat.

Tota la cultura que es mou a la ciutat s’aglutina sota el paraigua de l’‘Àrtic’. De dilluns a dijous a les 20.30 h, la moda, les arts escèniques, el disseny, l’arquitectura i la gastronomia en són les protagonistes. Flora Saura presenta l’espai juntament amb col·laboradors especialistes de cada àrea temàtica. La directora del programa, Anna Pérez Pagès, convida els espectadors a entrar al loft de l”Àrtic’. El director de BTV, Àngel Casas, ha destacat que enguany s’aconsegueix una “franja cultural potent” en “hora punta” i que es dóna més temps a les expressions artístiques, amb quatre hores setmanals. Un objectiu, ha dit, que venia de llarg.

Lluís Reales s’encarrega d’entrevistar cada vespre de dilluns a dijous (21.30 h) un personatge, ja sigui conegut o anònim. ‘Terrícoles’ vol que els entrevistats es “mullin”, que expliquin què farien per canviar el que no els agrada. També repassarà els fets més rellevants de la trajectòria dels convidats i donarà veu a les joves generacions.

‘L’ou com balla’ proposa acabar la setmana amb un somriure. Iu Forn i Susanna Molina repassen amb una cullerada d’humor els temes més destacats que han aparegut a la televisió, Internet i les xarxes socials. Cada divendres a les 22.40 h portaran un convidat i comptaran amb la presència de tres col·laboradors: la tuitaire Dolors Boatella; el cap de la secció de Mèdia del diari ‘Ara’, Àlex Gutiérrez, i Miquel Jose.

Les noves incorporacions compartiran graella amb el programa de debat ‘La Rambla’ (de dilluns a dijous a les 22.50 h) i l’analisi esportiva de ‘La porteria’ amb Pitu Abril i els seus col·laboradors (de dilluns a dimecres a les 23.50 h). Tornen els nous capítols de ‘Les flors del mal’ (divendres a les 22.10 h) i ‘Entre veïns’ (diumenge a les 20.40 h).

La informació de tot el que passa a la ciutat es pot seguir a les cinc edicions informatives de la cadena: ‘BTV notícies matí’ (8 h), ‘Infobarris’ (12.05 h), ‘BTV notícies migdia’ (14 h), ‘BTV notícies vespre‘ (20 h) i ‘Les notícies de les 10’ (22 h). A més, els reporters del ‘Connexió Barcelona’ acosten l’actualitat més immediata amb connexions en directe (17.30 h). Enguany, hi continuaran la secció de cuina amb Lali Feliu, les entrevistes ‘In situ’, de Marta Ballesta, o el concurs la ‘Ruskiruleta’. S’hi afegiran els productes de temporada de la Miriam Santamaria i les propostes per al cap de setmana de Victor Giralt Jonama.