Barcelona comença a preparar-se per recordar el primer any dels atemptats de la Rambla i Cambrils. Amb motiu d’aquest aniversari, s’ha creat una cançó: ‘La Rambla’, una adaptació de Dani Galiot del 2003. La peça musical és una rumba fusionada amb elements de jazz, rap i candombe, amb detalls aràbics.

A La Rambla hi han participat cinquanta artistes amb arrels lingüístiques i musicals diverses, i s’han agrupat sota el nom de Músics per la Rambla. Entre ells, Elena Gadel, Manu Guix, Dolo Beltrán, Dani Flaco, Jofre Bardagí, Pemi Fortuny, Sara Pi, Dani Galiot, Litus, The Sey Sisters, Marga Mbande, Mohamed Soulimane, Desiree Diouf o Rumba Tres. Tots ells hi han participat de forma desinteressada i qualsevol benefici econòmic que es derivi de l’explotació de la peça anirà destinat a l’associació Casal dels Infants del Raval. Amb aquest gest els impulsors de ‘La Rambla’ volen “incidir en l’educació com a motor d’una societat moderna, diversa i tolerant amb la diferència”.

En un text llegit durant l’acte de presentació de la cançó, han destacat que és un homenatge a les víctimes però també “a tot allò que simbolitza aquest passeig emblemàtic de la ciutat”. Han confessat que després dels tràgics fets ocorreguts,  “necessitaven transformar el dolor causat pels atemptats en una cançó que inspirés bones vibracions i que transmetés l’essència veritable de La Rambla de Barcelona: tolerància, mestissatge, convivència i respecte”.

A l’acte hi ha assistit una víctima de l’atemptat  d’Hipercor, la qual els ha agraït que també dediquessin la cançó a totes les víctimes que han patit un atac d’aquestes característiques.