El pas del temps, la relació entre imatge i text i la invisibilitat són el fil conductor de la mostra "Seqüència infinita", una exposició que recull les obres més destacades de l'artista català Ignasi Aballí. L'art conceptual i la reflexió del món quotidià marquen la seva dinàmica de treball, que inclou peces inèdites que conviden a observar la realitat des d'una òptica inusual. IGNASI ABALLÍ, autor de "Seqüència infinita" "Moltes d'aquestes coses estableixen reflexions sobre un costat absurd de la realitat. L'artista té un privilegi que és poder analitzar la realitat des d'una posició que no té molta gent." Dels petits gestos del dia a dia no només n'extreu els temes de les seves obres, sinó també els materials amb què les compon. IGNASI ABALLÍ, autor de "Seqüència infinita" "Moltes obres vénen a partir de reflexionar del que no està més lluny d'un metre de tu. Sigui el pot de tippex, el diari, la pols que cada dia es va dipositant, la llum." La mostra convida el visitant a descobrir els significats ocults de l'art i a potenciar altres sentits més enllà del visual. Juga, també, amb creacions d'artistes reconeguts, com el mateix Joan Miró. IGNASI ABALLÍ, autor de "Seqüència infinita" "La meva proposta va ser pintar-les de blanc, sobre un espai blanc. De manera que quan estiguessin pintades de blanc pràcticament desapareguessin i després tornar-les a pintar amb els colors originals perquè es tornessin a veure tal com les va pintar Miró." A través de la composició pictòrica, fa lectures poc habituals d'obres de grans autors com James Joyce. En aquest cas, busca el color en la prosa del gran clàssic 'Ulisses'. Les 35 creacions que s'exposen a "Seqüència infinita" l'han convertit en el primer artista català guardonat amb el Premi Joan Miró.

El pas del temps, la relació entre imatge i text i la invisibilitat són alguns dels temes que funcionen com a fil conductor de “Seqüència infinita“, una mostra que recull les 35 obres més destacades de l’artista català Ignasi Aballí. Es tracta d’obres fetes entre els anys 90 i l’actualitat, que s’exposen en una de les sales de la Fundació Joan Miró. De fet, Aballí és el primer artista català guardonat amb el Premi Joan Miró l’any 2015.

L’art conceptual i la reflexió del món quotidià marquen la seva dinàmica de treball, que inclou peces inèdites que conviden a observar la realitat des d’una òptica inusual. Segons explica l’autor de la mostra, l’artista té la capacitat d’observar el dia a dia des d’una perspectiva que molts ciutadans no tenen. Però dels petits gestos del dia a dia no només n’extreu els temes de les seves obres, sinó també els materials amb què les compon. Utilitza el tipp-ex, els diaris, la pols i inclús la llum, detalls presents al seu espai de treball habitual.

“Seqüència infinita” convida el visitant a descobrir els significats ocults de l’art i a potenciar altres sentits més enllà del visual. Juga, també, amb creacions d’artistes reconeguts, com el mateix Joan Miró: utilitza l’obra ‘Senyor, senyor’, la pinta en blanc en un fons també blanc i la repinta amb els colors originals. És un mètode usual per conservar les obres, però Aballí fa ús d’aquest procediment per interpretar el color. La lectura és clara: com el color pot fer desaparèixer una obra i fer-la aparèixer de nou.

A través de la composició pictòrica, fa lectures poc habituals d’obres de grans autors com James Joyce. En aquest cas, busca el color en la prosa del gran clàssic ‘Ulisses’. La mostra es podrà visitar fins al  2 de setembre.