Les punxes més famoses de la ciutat són ja una mica més a prop dels barcelonins. Si més no, dels que decideixin pagar l'entrada per veure per dins la Casa Terradas, més coneguda com la Casa de les Punxes, l'edifici modernista de l'arquitecte Puig i Cadafalch, situat a la intersecció de la Diagonal amb el carrer del Rosselló. Entrar-hi costa 12 euros i mig, 20 si s'opta per la visita guiada. Amb, això sí, un descompte en aquesta última del 30 % per als barcelonins durant el 2016. Totes dues condueixen el visitant fins al terrat on es pot accedir a les cúpules de les punxes i conèixer millor l'arquitectura de l'edifici i la figura de Puig i Cadafalch. "Com ens sorprendrà? És un edifici modernista, de l'estil d'en Puig i Cadafalch diferent del Domènech i Montaner i d'en Gaudí on hi ha com a denominador comú un homenatge als castells gòtics amb aquesta interpretació modernista que ell fa." La visita baixa després fins a la planta noble on a través d'un recorregut per les diverses estances s'ofereix una versió audiovisual de la llegenda de Sant Jordi. "De fet la figura de Sant Jordi és una referència molt viva en el modernisme, no només per Puig i Cadafalch, és una referència que també trobem en aquesta casa." La trobem, per exemple, en aquest mosaic decoratiu a la façana del carrer del Rosselló on es veuen Sant Jordi i el drac. Són alguns dels detalls que la visita permetrà descobrir amb més profunditat d'aquest edifici emblemàtic que durant més de 100 anys només s'ha pogut mirar des de la distància
Entrar-hi costa 12,50 €, amb audioguia, i 20 € si s’opta per la visita guiada. Amb, això sí, un descompte en aquesta última del 30 % per als barcelonins durant el 2016. Els visitants poden pujar al terrat, on es pot accedir a les cúpules de les punxes i conèixer millor la figura de Puig i Cadafalch i l’edifici en si mateix, que durant més de 100 anys només s’ha pogut mirar des de la distància.
La visita baixa després fins a la planta noble, on a través d’un recorregut per les diverses estances s’ofereix una versió audiovisual de la llegenda de Sant Jordi. Segons els responsables del projecte museístic, Sant Jordi està molt present en l’arquitectura modernista, també en la de Puig i Cadafalch. És per això que van considerar adient incloure’l en la visita. Una de les representacions més evidents la trobem en un mosaic decoratiu a la façana del carrer del Rosselló en què es veuen Sant Jordi i el drac.
La Casa de les Punxes, que és com es coneix popularment, tot i que s’anomena Casa Terrades, data de 1905 i es va construir fruit d’un encàrrec que va fer l’empresari tèxtil Bartomeu Terrades a Puig i Cadafalch per regalar-la a les seves tres germanes. Per això la finca són tres edificis units. Amb els anys, l’edifici va passar a mans privades i fins ara ha funcionat com a oficines i pisos de lloguer. El 2010 el va adquirir el grup immobiliari Texna, que és qui ha impulsat les obres amb la intenció d’obrir-lo al públic.
Es calcula que unes 100.000 persones passaran aquest any per la Casa de les Punxes. Els propietaris aspiren que sigui una visita obligada de la ruta modernista de Barcelona, ja que es troba entre mig d’altres atractius turístics, com La Pedrera o la Casa Batlló, que se situen al passeig de Gràcia, i la Sagrada Família.