El matí ha començat amb força a la Casa de les Punxes, on s'han pogut veure llargues cues de visitants amb moltes ganes de ser els primers a veure el recinte. Aquells que hi han entrat, han hagut de decidir entre les dues tarifes possibles: la més senzilla, de 12 euros i mig, ofereix un recorregut amb audioguia; per 20 euros, en canvi, es pot fer una visita més completa acompanyada d'un guia turístic. Tot i que els visitants han sortit molt satisfets amb aquest nou espai modernista, s'han pogut escoltar diferents opinions pel que fa al preu de l'entrada. "Hem començat i hem tingut que pagarm i he pensat és molt el que he de pagar però és barat. Perquè és preciós". "Está muy bien, claro que merece la pena el dinero que se paga por verlo" "La veritat és que, sent d'aquí nosaltres, que no som estrangers, hauria de ser millor el preu, Una miqueta millor, sí, però bé, ha valgut la pena" L'organització, per la seva banda, s'ha mostrat sorpresa per les cues, i espera amb optimisme que en aquest pròxim any hi hagi una gran afluència de públic. MONTSE GIMÉNEZ, responsable de comunicació de la Casa de les Punxes: "Estem molt il·lusionats de veure tota aquesta gent que té moltes ganes de veure la casa. Tenim una previsió pel primer any, els primers dotze mesos de 100.000 visitants." Avui han passat per la Casa de les Punxes més de 600 persones, la gran majoria barcelonins que no han volgut deixar passar l'oportunitat de contemplar, per fi, l'interior d'aquest particular castell gòtic aixecat al bell mig de la Diagonal.

La Casa de les Punxes ha generat aquest matí les primeres cues a les portes de l’edifici, el primer dia en què s’ha pogut visitar. Es calcula que al llarg d’aquest divendres passaran per l’edifici entre 500 i 600 persones i, de moment, les primeres impressions han estat molt variades. El que la majoria de visitants comparteixen, però, és que entrar-hi és massa car. L’organització no descarta fer una jornada de portes obertes més endavant.

Per primera vegada, els visitants de la Casa Terradas -més coneguda com a Casa de les Punxes- poden apreciar els espais interiors d’aquesta joia arquitectònica, veure les punxes des del terrat i visionar una projecció sobre la llegenda de Sant Jordi. Aquest divendres, la jornada inaugural, barcelonins i estrangers han fet cua des de primera hora del matí. Segons fonts de l’organització, fins al final del dia es calcula que passaran per l’edifici entre 500 i 600 persones.

Les opinions dels primers visitants han estat variades: alguns han sortit meravellats de la visita, però d’altres han estat més crítics. Creuen que es podria ressaltar més el disseny de les sales interiors i “prescindir” de la projecció de la llegenda. Més enllà de les discrepàncies, el que la majoria de visitants han compartit és que el preu de l’entrada és massa car.

Tot i així, moltes persones han afirmat que “ha valgut la pena” pagar els 12,5 euros (o 20 euros, si s’opta per la visita guiada). Sobre aquest aspecte també s’ha pronunciat l’organització, que justifica el preu amb la poca quantitat de visites que han previst durant aquest mes d’agost. No descarten, però, fer una jornada de portes obertes gratuïta més endavant.