JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Així que vam ser coneixedors d'uns fets que nosaltres considerem que són un ús indegut de les potestats del director general, el que vam fer és senzillament constatar amb ell mateix que aquests fets s'havien produït, i a partir d'aquest moment expressar la nostra posició i a la vista dels fets, el director va presentar la seva renúncia, cosa que nosaltres vam acceptar."

Segons un comunicat fet públic per la institució, el Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha obert un expedient informatiu per aclarir els fets. En els pròxims dies es convocarà un consell d’administració per prendre les mesures oportunes destinades a substituir Pérez Treviño, que havia estat nomenat en el càrrec el 28 de juliol passat.

La gestió de Pérez Treviño ha durat poc més de sis mesos. El fins ara director de L’Auditori va ser escollit després de la renúncia del director anterior, Joan Oller. Les administracions el van nomenar després d’arribar a un acord, fet que va provocar polèmica, ja que el concurs públic per a la selecció de director general de l’Auditori havia quedat desert.

Fonts del Consorci haurien explicat que, suposadament, Treviño hauria fet un ús indegut de la targeta de crèdit assignada per l’Auditori. Des de la institució, però, s’assegura que no es tracta d’un desfalc semblant al del Palau de la Música. Segons les mateixes fonts, encara que Treviño s’havia compromès a tornar la quantitat utilitzada amb aquesta targeta, l’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat ja li havien comunicat la pèrdua de confiança.

Nascut a Manresa el 1972, Oriol Pérez Treviño s’ha format musicalment en les disciplines de flauta dolça i fagot, que va estudiar en el Conservatori Professional de Música de Manresa (Bages). A més era coordinador executiu del Centre Robert Gerhard ubicat en el propi Auditori i dedicat a la promoció i difusió del patrimoni musical català.