"Cent veus, un centenari" recull les caricatures d'un centenar de personalitats que han col·laborat en algun moment amb la Casa Amèrica de Barcelona. Retrats sorgits de la mà de l'humorista gràfic argentí Miguel Repiso. En l'acte de commemoració, la Casa Amèrica s'ha presentat com l'enllaç comercial, encara vigent ,entre aquest continent i Catalunya. Els president de la Generalitat, Artur Mas, així com el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, han assistit a la commemoració del centenari. Una mostra que l'entusiasme dels polítics i empresaris de principis del segle XX es manté viu 100 anys després.

La celebració de l’aniversari de la Casa Amèrica Catalunya va reunir diverses personalitats com l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l’expresident José Montilla i cònsols dels països iberoamericans a Barcelona. Abans dels parlaments, es va inaugurar l’exposició “Cent veus, un centenari”, que inclou caricatures de persones relacionades amb aquesta fundació al llarg d’aquests 100 anys.

Lligams entre Catalunya i l’Amèrica Llatina

El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar el paper de la Casa Amèrica en l’enfortiment dels llaços entre els catalans i els llatinoamericans. Mas va subratllar que Iberoamèrica forma part de la “genètica” de Catalunya tant pels llatinoamericans establerts a casa nostra com per la feina de les empreses catalanes instal·lades allà. Una relació històrica a la qual Jordi Hereu va fer referència recordant que a Barcelona existeix els barri dels Indians, que commemora els catalans que van marxes a les Índies a buscar riquesa.