En el marc del cicle Bcn People del Mas i Mas Festival han actuat aquest dimecres a la sala 1 del Jamboree Júlia Rodríguez i Marcel Montcourt. Una jornada en què també hi ha hagut un tribut a Pat Metheny a càrrec de Luis Miranda, Eddie Mejia i Antonino Restuccia i un concert de Kòt Lapè.

Júlia Rodríguez va néixer a Fuerteventura, però s’ha format musicalment a Barcelona, concretament a l’ESMUC. Va conèixer el veneçolà Marcel Montcourt a Tenerife. “Els canaris devem molt a Veneçuela. Hi ha una germanor molt bonica i volíem plasmar-la musicalment”, comenta la Júlia.

Dos instruments, dues tradicions

El diàleg que proposa la parella es basa en la veu d’ella i els instruments de corda que toca cadascú: ell, el quatre veneçolà, i ella, el tiple canari. Merengues i joropos veneçolans s’han alternat amb folías i aires de lima de les illes Canàries. En algun moment fusionen les dues tradicions en un mateix tema, cas del primer, unes malaguenyes canàries que canvien a margariteña veneçolana.

Aquest ha estat el darrer concert del cicle Bcn People d’un Mas i Mas Festival que entra en la recta final, en la qual destaquen representats del millor jazz anglès de l’actualitat —Soweto Kinch i Corto.alto— i una festa de la cúmbia a la sala Paral·lel 62. El colofó serà, a la mateixa sala, el 2 de setembre, amb un concert doble: un homenatge a Jordi Bonell i un tribut a la Sala Zeleste i el moviment de l’Ona Laietana.