El 2018 ens esperen moltes novetats discogràfiques. Entre els discos més esperats hi ha els nous treballs de Roger Mas, Joan Dausà, El Petit de Cal Eril o Manolo García. D’artistes internacionals també destaquen les publicacions de Bruce Springsteen, Franz Ferdinand o Gorillaz.

Roger Mas
El cantautor de Solsona ja ha anunciat el llançament a la primavera del nou disc ‘Parnàs’, un treball on, explica, no ha fet cap lletra i que comptarà amb col·laboracions de Núria Graham o Bikimel . Les noves cançons es podran escoltar en directe el 16 de març a l’Auditori.

El Petit de Cal Eril
Joan Pons, o el que és el mateix, El Petit de Cal Eril, presentarà nou disc en tres fases que marquen els tres llocs on a gravat les noves cançons, Olot, Guissona i Nova York. El 22 de març actuarà a la Sala Apolo junt amb Ferran Palau, que també tindrà nou disc sota el braç.

Manolo García
El cantant barceloní presentarà també a la primavera el seu setè disc, un treball de producció internacional que s’ha gravat entre els Estats Units i Espanya. No serà fins al 20 d’octubre que l’excantant de El Último de la Fila actuarà a la ciutat, serà al Palau Sant Jordi.

Joan Dausà
El nou disc de Joan Dausà ja té títol, ‘Ara som gegants’, i s’estrenarà en un entorn insòlit, a la plaça dels Somnis del Tibidabo el 13 d’abril.

Damon Albarn

Gorillaz
El grup liderat per l’excantant de Blur, Damon Albarn, passa per un molt bon moment creatiu. Després del ‘Humanz’ de l’any passat Gorillaz tornaran a treure nou disc. Algunes de les noves composicions i també els clàssics de sempre es podran sentir al concert que faran al Sónar a mitjans de juny.

Arctic Monkeys
Feia cinc anys que els Arctic Monkeys no publicaven noves cançons. El disc sortirà abans de l’estiu tot i que aquest mes trauran un primer single. Encara no han anunciat les dates de la gira de presentació.

Bruce Springsteen
L’incombustible Bruce Springsteen presentarà un nou disc en què s’acostarà a la música californiana dels anys setanta, amb autors com Jimmy Webb, Burt Bacharach i la música californiana dels setanta. En els pròxims mesos, però, estarà presentant l’espectacle ‘Springsteen on Broadway’ a Nova York.

Franz Ferdinand
‘Always ascending’ és el títol del cinquè disc de la banda escocesa. Serà el primer treball després dels canvis que hi ha hagut a la banda amb la baixa de Nick McCarthy i la incorporació de Dino Bardot i Robert Hardy. De moment no tenen previst actuar a Barcelona.

My Bloody Valentine
Van trigar 22 anys a treure nou disc i ara en només cinc anys ja presentaran nou material. Veurem si hi ha una evolució de l’estil des d’aquell ‘Loveless’ amb èxits com ‘Only shallow’. No tenen concerts a l’agenda.