Dos barcelonins, Alejandro Palomas i Antoni Bassas, han estat seleccionats com a guanyadors dels premis Nadal i Josep Pla, respectivament. Els tradicionals guardons literaris són concedits per l’editorial Destino el dia de Reis a l’Hotel Palace, l’antic Ritz. El 74è premi Nadal a la millor obra inèdita en castellà, dotat amb 18.000 euros, ha estat per a l’escriptor Alejandro Palomas per l’obra ‘Un amor’. A la mateixa gala, també s’ha lliurat el 50è premi Josep Pla de narrativa en català, dotat amb 6.000 euros, que ha estat per al periodista Antoni Bassas per ‘Bon dia, són les vuit’.

D’entre les 332 obres que es presentaven aquest any al premi Nadal, el jurat ha escollit la d’Alejandro Palomas com la millor d’aquest any. L’escriptor barceloní ja va guanyar l’any passat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per la novel·la ‘Un fill’, publicada simultàniament en català i castellà. La mateixa obra també va ser distingida el 2014 amb el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil. A més d’escriptor, Palomas també és traductor —ha traduït obres de clàssics anglosaxons—, professor i col·laborador de diferents mitjans de comunicació.

Antonti Bassas ha escrit l’obra que, segons el jurat, es mereixia guanyar el premi Josep Pla. En total s’hi havien presentat 30 autors. Bassas és un conegut periodista que combina la seva professió amb l’escriptura narrativa. A llibres com ‘Petita història del Barça’ (2004) o ‘La vida en directe’ (2003) s’hi haurà d’afegir l’obra guanyadora del 50è premi Josep Pla: ‘Bon dia, són les vuit’, en la qual repassa els 14 anys viscuts al capdavant del programa radiofònic ‘Els matins’, de Catalunya Ràdio.