L’entitat civil més antiga de Catalunya, l’Associació Antic Gremi de Revenedors, segueix celebrant 575 anys. Ara ho fa inaugurant “Joaquim Renart. Cròniques de Barcelona (1931-1939)“, a la seva seu, el palau gremial de la plaça del Pi.

És una selecció de dibuixos de Joaquim Renart (1879-1961), pintor, dibuixant i sobretot decorador, especialitzat en daurats, policromats, en restauració de retaules i en l’art de l’exlibris. Són dibuixos de la República i la Guerra Civil que va fer per acompanyar els textos del seu extens diari (1918-1961). Una crònica il·lustrada dels esdeveniments socials i polítics de la ciutat de Barcelona durant més de quatre dècades.

Segons el comissari de l’exposició, Josep Bracons, “els dibuixos tenen la particularitat d’activar la memòria visual, perquè van lligats a altres imatges, fotogràfiques per exemple, que hem vist abans”.

Detall de ‘Església del Col·legi de Monges Escolàpies’, de de Joaquim Renart

Tot i que publicats en els volums del dietari, és el primer cop que s’exposen aquests originals. La mostra es pot veure fins al 15 de juny, de dimarts a dijous, de 10 a 14h. L’entrada costa cinc euros i cal concertar cita per accedir a la seu de l’entitat.