La gala solidària Guanya’t el Cel del Pare Manel” torna en format presencial el proper 15 de juny a les 21 h al Teatre Victòria de Barcelona. El festival canvia de nom després de la mort del seu creador, Manel Pousa, conegut com a Pare Manel. El cartell d’enguany inclou actuacions destacades com les de Rigoberta Bandini o Stay Homas.

La finalitat d’aquest festival és recaptar fons per a la Fundació Pare Manel, que des de fa 25 anys treballa donant suport i acompanyant infants, joves i famílies dels barris de Verdum i les Roquetes a través de diversos projectes socials.

Un festival amb una programació renovada

El festival comptarà amb una programació d’actuacions renovada, amb un cartell dissenyat per la pintora i gravadora Assumpció Mateu. Pel Teatre Victòria passaran artistes destacats com Rigoberta Bandini, Stay Homas, Judit Neddermann i Dario Barroso, Clara Segura i Albert Triola, Monike Makon, Sol Picó, Comando Señoras, Brigitta Lamoure i humoristes com José Corbacho, Queco Novell i Pep Plaza.

Una altra de les novetats de la gala és que, enguany el festival estarà conduït de manera coral per José Corbacho, Flora Saura i Brigitta Lamoure. A més comptarà amb algunes sorpreses que es revelaran el mateix dia de la gala.

Una nova etapa de renovació

La directora de la fundació, Sandra Pardo, valora la nova etapa com un llegat del Pare Manel. “Amb ell vam aprendre que el tàndem humor-amor és necessari i la solidaritat amb alegria, teatre, música, i envoltats d’amics i amigues és molt més transformadora“, comenta Pardo. Per això destaca que aquest festival és especialment significatiu. “És una nova etapa on prenem el seu relleu i renovem el ferm compromís de millorar la qualitat de vida dels barris de Verdum i les Roquetes”.

En aquest sentit, Enric Cambray, el nou director artístic de la gala produïda per El Terrat, valora l’encàrrec de renovar el festival amb “una nova posada en escena, renovant els artistes que hi participen, però comptant amb els històrics, i demostrant que el múscul de la fundació està preparat per afrontar qualsevol repte”.

26 anys de gales solidàries

Guanya’t el Cel va engegar els anys 90 com una “trapelleria” entre el Pare Manel i els seus amics, Pepe Rubianes i Carles Flavià, amb la idea de donar visibilitat a la tasca social que Manel Pousa feia als carrers.

A les darreres 25 edicions han passat pel festival artistes i molts amics del Pare Manel. En aquesta edició la fundació vol mirar enrere per agrair les col·laboracions desinteressades que tots ells han fet per convertir la gala en una cita anual amb la solidaritat.