Des d’aquest dimarts i fins dijous se celebra la subhasta d’art més gran de l’estat, a la sala Balclis del carrer del Rosselló. S’hi ofereix un total de 2.178 lots amb obres d’art, joies i antiguitats. Un dels objectes que es preveu que sigui entre els més temptadors és una obra inèdita del taller de Velázquez, amb un preu de sortida de 50.000 euros.

Durant tres dies es pot veure un petit museu efímer a les instal·lacions de la casa de subhastes Balclis, ja que fins dijous s’hi realitza la subhasta més gran de l’estat. Hi ha un total de 2.178 lots que formen part de tres departaments diferents: Antiguitats, Joies, Pintura i Escultura.

L’objecte que parteix amb el preu més alt és un treball inèdit de l’estudi de Velázquez i que, segons Enric Carrasco de Balclis, és important perquè és molt difícil que aquest tipus d’obres no estigui en un museu, i per aquest motiu té un preu de sortida de 50.000 euros. En una entrevista a BTV ha explicat que la primera rèplica original es troba actualment al Prado.

Carrasco també ha assegurat que hi ha 500 compradors internacionals registrats per poder licitar mitjançant Internet. De fet, diu, un 60 % dels clients que assistiran a aquesta subhasta es preveu que siguin estrangers.