L’escultor Jaume Plensa té projectades noves exposicions durant els mesos vinents, però cap serà a Barcelona. Així ho ha confirmat en una entrevista a betevé mentre ha assistit al desmuntatge de les escultures de l’exposició “Jaume Plensa. Poesia del silenci” a La Pedrera, argumentant que darrerament ha estat fortament involucrat a casa: “Hi ha hagut l’òpera del Liceu i una sèrie de coses que han coincidit. Jo crec que ara toca una mica de descans”, ha sentenciat.

Plensa ha explicat que li agrada ser present en el desmuntatge de les seves obres. “És un moment molt interessant, perquè es pot considerar que s’ha acabat de veritat la mostra, i sempre m’agrada tornar a veure com ha quedat el lloc després d’haver-hi estat les obres. Sempre sembla que hi falti alguna cosa, és molt interessant”, ha declarat mentre veia com s’emportaven l’escultura de 200 quilos.

“Soc fill de Barcelona”

Tot i que es prengui un descans de Barcelona, Plensa admet que veure la seva obra en un dels edificis més emblemàtics de la ciutat ha estat com un somni: “Soc fill de Barcelona, per tant, aquest edifici i Gaudí en general sempre ha format part del meu imaginari. Era també una experiència interessant posar la meva obra dins del ventre de la balena, que és aquest edifici extraordinari”. “Jaume Plensa. Poesia del silenci” és una de les grans exposicions que s’han fet darrerament a la ciutat, amb més de 108 escultures. Per a l’escultor, l’obra representa un “diàleg amb Gaudí molt interessant”.

Exposicions a Amèrica, Europa i Àsia

Els propers reptes artístics de Plensa es troben ben lluny de Catalunya. A hores d’ara està centrat en una exposició que a Nova York el mes de maig vinent. Posteriorment, tornarà a Europa per presentar una altra obra a Estocolm. A banda, treballa en un gran projecte a l’est asiàtic: “Estem preparant una peça molt gran per al museu de Taipei —Taiwan— i després també instal·lem una escultura a la Universitat de Notre Dame —Indiana—”, en un nou museu que s’habilitarà.