Les obres de l’escultor Jaume Plensa ja estan escampades per diversos racons de l’edifici de La Pedrera, des del terrat, passant per les golfes i els patis interiors i exteriors. L’exposició “Jaume Plensa. Poesia del silenci” es podrà visitar a partir d’aquest divendres, 31 de març, i fins al 23 de juliol. S’hi pot veure una mostra retrospectiva amb 108 peces, moltes de gran format. Us oferim el recorregut que hem fet per les diferents estances de la Casa Milà i les obres de Plensa que s’hi han instal·lat en un vídeo de dos minuts.

L’atractiu d’aquesta gran exposició és que s’hi poden veure obres fetes des del 1988 fins a l’actualitat. Hi ha peces de petit format més desconegudes i íntimes que van ser produïdes als anys 90.

‘Flora’ dona la benvinguda als visitants a la porta de La Pedrera

L’exposició comença al passeig de Gràcia amb una peça de gran format que dona la benvinguda al visitant, s’anomena ‘Flora’ i data del 2021. Un cop a l’interior, les peces es reparteixen per diferents espais, interactuant amb l’edifici, unes ubicacions escollides expressament per Jaume Plensa que, segons explica, “he tingut present la figura de Gaudí, que m’ha anat parlant, per acabar de decidir on col·locar cadascuna de les obres”.