Els operaris han desmuntat l’obra de l’escultor Jaume Plensa exposada a La Pedrera. Per tornar-la a terra, han hagut de tallar la circulació del carrer de Provença, entre el passeig de Gràcia i el carrer de Pau Claris, i han baixat l’escultura de 200 quilos amb una grua. L’artista ha estat present en tot moment mentre ha durat el trasllat i ha detallat al micròfon de betevé que li agrada veure com desmunten les seves obres.

Tot i que no hi havia cap avís sobre l’hora específica de la retirada, alguns vianants que passaven per la zona s’han aturat a observar l’operació. Diversos turistes s’hi han aturat al llarg del matí per fer preguntes i fer-se fotos. Les feines per retirar les escultures han començat abans de les 8 h d’aquest diumenge, 30 de juliol. Un dia abans, dissabte, es va treure l’obra més visible des del carrer: ‘Flora’, la gran cara blanca de fibra de vidre situada a la porta de la Casa Milà, a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer de Provença.

La mostra de l’escultor es va instal·lar el 18 de febrer passat i s’ha pogut visitar fins al cap de setmana passat, el 23 de juliol. Aquesta obra, que ha lluït al terrat de l’emblemàtic edifici d’Antoni Gaudí, només és una de les 108 peces escampades per diferents racons que els visitants han pogut gaudir durant mig any. La ‘Silent music IV’ està feta completament d’acer, fa més de tres metres d’alçària i és una de les vuit grans peces del conjunt de l’exposició “Jaume Plensa. Poesia del silenci”. Segons l’autor, evoca la seva relació amb la literatura. Plensa ha explicat a betevé que es prendrà “un descans de Barcelona” per fer altres projectes internacionals.

Està previst que es restableixi la circulació normal del carrer de Provença a les 18 h.